Комп'ютерна конференція

Розмови на навколокомп'ютерну тематику
It is currently 18 Sep 2018, 15:39

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Брудна конкуренція з боку Укртелеком.
PostPosted: 17 Jul 2006, 18:49 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 26 May 2003, 12:14
Posts: 58
Location: Львів
Усім привіт!

Від 10 липня на нашій 292 АТС заблокована робота DIAL-UP зв'язку з провайдерами окрім Укртелеком. Конкретно: лінк ніби встановлюється, навіть на 49,2 Кбіт/с (більше з моїм Глобал Юкрейн і не було). Але коли намагаюсь кудись зайти – повне зеро. Інформація не передається і не надходить.
Знайомий казав, що в нього така сама проблема із 238 АТС.
ІМХО, таким чином Укртелеком намагається брутально позбавити інших провайдерів їх клієнтури.
Пропоную усім, хто читатиме цю тему та має DIAL-UP інтернет, повісти, чи є в них така проблема. А також дати оцінку діяльності Укртелекому.

Тарас.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 17 Jul 2006, 19:03 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 19 May 2003, 18:31
Posts: 90
Аяк це можна зробити ?
Я просто цікавлюсь :
1) На потрібний номер модем дозвонюється ?
Так
2) Зєднання піднімається ?
Так
3) Логін пароль перевіряє ? ІР надає?
Так

2. Пункт вимагає достатьної якості лінії щоб встановити зєднання
3. Гарантує що пакети правильно від тебе до біжуть

Яким способом телефонна компанія може тобі зашкодити лізти де інде не порушуючи пунктів 2 і 3 ?
traceroute в студію


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 17 Jul 2006, 19:30 
Offline
серфер
серфер
User avatar

Joined: 5 Nov 2002, 20:56
Posts: 1160
Location: Львів/Київ, Україна
Я думаю, вони зараз таким не займаються: наслідкі можуть бути дуже і дуже погані.


Last edited by GZero on 21 Jul 2006, 17:59, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 18 Jul 2006, 12:13 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 26 May 2003, 12:14
Posts: 58
Location: Львів
serg
Логін-пароль перевіряється IP, надається. Однак коли багаторазово пробував пропінгувати DNS, що визначив через ipconfig /all, ніц не вийшло. Цікаво, що певні адреси у тій самій підмережі, що мій IP, пінгуються і навіть відкриваються. DNS у іншій підмережі. При цьому коли дзвоню зі свого компа через іншу (вирбничу, не належить Укртелеком) АТС (кинув шнурек до сусіда), DNS ті самі, однак пінгуються. Відповідно, конект іде.

За допомогою AT-команд знижав швидкість до 33,6 та навіть 14,4 Кбіт/с - нічого не дало. Отож, справа не в тім, що швидкість для поточного стану лінії завелика.
В той же час коли дзвоню на номер Укртелеком (294-18-18), все іде на 49,2 Кбіт/с. Як це пояснити, як не блокуванням виходу модему на інші модеми за виключенням певних (в цьому випадку 294-18-18) номерів?

Щодо того, як можна "зашкодити лізти де інде не порушуючи пунктів 2 і 3" - аналізуючи спекр сигналів, можна відслідкувати, коли завершиться, скажімо так, інініалізація з'єднання та загальмувати його після того. Не дарма АТС цифрова :)
traceroute - що це за прога? В 2000 SP4 Pro такої, здається, немає...

Stepan_Bandera, GZero - дякую за увагу!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 18 Jul 2006, 15:29 
Offline
команда сайту
команда сайту
User avatar

Joined: 8 May 2003, 00:36
Posts: 1078
Location: Україна, Львів
TarasM
tracert /?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19 Jul 2006, 10:34 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 19 May 2003, 18:31
Posts: 90
Quote:

Логін-пароль перевіряється IP, надається. Однак коли багаторазово пробував пропінгувати DNS, що визначив через ipconfig /all, ніц не вийшло. Цікаво, що певні адреси у тій самій підмережі, що мій IP, пінгуються і навіть відкриваються. DNS у іншій підмережі. При цьому коли дзвоню зі свого компа через іншу (вирбничу, не належить Укртелеком) АТС (кинув шнурек до сусіда), DNS ті самі, однак пінгуються. Відповідно, конект іде.

Проблема з налаштуванням зєднання з провом Дають помилково налаштований сервер DNS з цього всі проблеми
Ти будеш здивований як по ІР будеш всюди заходити.
Є ще варіант якщо мають http Proxy то ходити черех нього ( звичайно як він налаштований в forward mode )


Quote:
За допомогою AT-команд знижав швидкість до 33,6 та навіть 14,4 Кбіт/с - нічого не дало. Отож, справа не в тім, що швидкість для поточного стану лінії завелика.
В той же час коли дзвоню на номер Укртелеком (294-18-18), все іде на 49,2 Кбіт/с. Як це пояснити, як не блокуванням виходу модему на інші модеми за виключенням певних (в цьому випадку 294-18-18) номерів

А що воно могло дати
Що вимаєте під словами блокування модема ?
Не працює DNS копайте прова !!!!!!
Київ стар блокує мій номер телефона !
Коли звоню на інші номери все працює ! коли звоню на свій постійно зайнято !
:hehehe:
Quote:

Щодо того, як можна "зашкодити лізти де інде не порушуючи пунктів 2 і 3" - аналізуючи спекр сигналів, можна відслідкувати, коли завершиться, скажімо так, інініалізація з'єднання та загальмувати його після того. Не дарма АТС цифрова :)
traceroute - що це за прога? В 2000 SP4 Pro такої, здається, немає...


Менше дивіться фільмів про Джеймса Бонда Бо там можуть показати як телефонна станція відсікає запити DNS та пропускає інші.

traceroute UNIX command
tracert Win OS system


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19 Jul 2006, 14:58 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 26 May 2003, 12:14
Posts: 58
Location: Львів
serg
А на який сервер трасувати? Доречі, деякі, вірогідно внутрішні (з того самогу діапазону, що і адреса DNS), ІР провайдера пінгуються. А от проксі (за ІР) не пінгується, хоча і належить до того самого діапазону :(
Водночас з інших, де конект ОК, АТС все пінгується. Щоб це значило ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19 Jul 2006, 15:44 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 19 May 2003, 18:31
Posts: 90
Ну хоч би:
-bash-2.05b$ dig http://www.google.com

; <<>> DiG 9.3.0 <<>> http://www.google.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 8767
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.google.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
http://www.google.com. 595617 IN CNAME http://www.l.google.com.
http://www.l.google.com. 300 IN A 66.102.7.104
http://www.l.google.com. 300 IN A 66.102.7.147
http://www.l.google.com. 300 IN A 66.102.7.99

;; Query time: 163 msec
;; SERVER: 10.1.1.12#53(10.1.1.12)
;; WHEN: Wed Jul 19 06:14:23 2006
;; MSG SIZE rcvd: 100


http://www.google.com
Вибираєш ІР з вищевказаного списку.
Справа в тому, що неперервний пул адрес провайдери ділять.
Дещо вділяють виділенкам, дещо дозвону , дещо на потрібні серваки. Пошта, роутер і всяке таке.
Може навіть дозвон бути на різних пулах, тоді така ситуація стає нестійкою і проблеми можна мати тимчасово. Так зразу не скажеш.

Через мене проходило і каталісти з 60 модемами на борту. І купа різних станцій, починаючи з простих аналогових на 2 зовнішні, та такими що брали на груди цифрові потоки.
Ніколи не бачив щоб станція могла щось покрутити (обрізати частоти наприклад) ПІСЛЯ встановлення зєднання. Та і не завдання станції то взагалі.

А робити щось таке, щоб ти не міг дозвонитись на номер прова (це дійсно просто) то настільки небезпечно і за це так по судах затаскають що краще навіть не думати що то можна зробити


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19 Jul 2006, 21:40 
Offline
VIP Member
VIP Member
User avatar

Joined: 3 Jul 2003, 04:57
Posts: 287
Location: Львов
serg wrote:
А робити щось таке, щоб ти не міг дозвонитись на номер прова (це дійсно просто) то настільки небезпечно і за це так по судах затаскають що краще навіть не думати що то можна зробити


Але тим не менше Фарлеп заблокував вихід на пул провайдера "Львівонлайн", незнаю як то зараз але таке було.


А на рахунок вище сказанного автором, я вважаю що припущення на рахунок аналізу спектру сигналу і блокування частот, БРЄД! Шукати треба в першу чергу з допомогою сапорта твого провайдера.

_________________
Некоторые ученые считают, что Фобос и Деймос могли образоваться путем гравитационной аккреции мелких камней, обращавшихся вокруг Марса в далеком прошлом.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20 Jul 2006, 11:43 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 26 May 2003, 12:14
Posts: 58
Location: Львів
Поки тут радили, як приструнити провайдера :hehehe:, звернувся до керівництва 292 АТС із питанням про причини такої ситуації. Хоча вони все говорили, що ніяких проблем нема, вчора Internet таки запрацював. Отакої...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20 Jul 2006, 13:21 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 19 May 2003, 18:31
Posts: 90
Fobos wrote:
serg wrote:
А робити щось таке, щоб ти не міг дозвонитись на номер прова (це дійсно просто) то настільки небезпечно і за це так по судах затаскають що краще навіть не думати що то можна зробити


Але тим не менше Фарлеп заблокував вихід на пул провайдера "Львівонлайн", незнаю як то зараз але таке було.


Дехто за власні пакості постраждав.
Не знаю чим завершились розбори в суді, але на явне порушення закону про звязок уже ніхто не іде.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 22 Jul 2006, 22:39 
Offline
VIP Member
VIP Member
User avatar

Joined: 3 Jul 2003, 04:57
Posts: 287
Location: Львов
ОФФ

Хочу ще всіх застерегти, ніколи не підключайте собі послугу ОГО від укртелекому, проблем більше ніж з діалапом!!! Я в шоці, в мене один сервер підключений через ОГОна 2 мбіта, швидкість то є, але модем треба кожні 20-60хв перезагруджати, бо пропадає РРРоЕ з’єднання і відновлюєтся тільки після перезагрузки мопеда.


Юзайте фарлеп, там хоч підтримка є нормальна.

_________________
Некоторые ученые считают, что Фобос и Деймос могли образоваться путем гравитационной аккреции мелких камней, обращавшихся вокруг Марса в далеком прошлом.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 24 Jul 2006, 19:20 
Offline
комп'ютерник
комп'ютерник

Joined: 19 May 2003, 18:31
Posts: 90
Скільки ви платите за додаткову підтримку фарлепу ?
Ціна це була основна причина чому я відмовився від виділенки Фарлепу.
В мене є дома ОГО і з ним не маю жодних проблем.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Oct 2006, 19:23 
Offline
сисадмін
сисадмін
User avatar

Joined: 16 Jul 2004, 03:57
Posts: 119
Location: Львів
В мене теж "ОГО", з травня, на самому початку 1 день пропав і-нет а далі все добре. Щодо блокування, раніше мав світонлайн, десь в серпні 2005 почались проблеми як у автора теми (76 АТС), хоча нічого не змінювалось в настройках, переустановка всього (дрова, вінда) теж нічого не допомагала. Звязок був дуже слабкий, нестабільний, або зовсім пропадав. Домучився десь до лютого, пробовав інших провів, нічо не помагало.

_________________
Tehno-Zona. Hardware news & freeware


Top
 Profile  
 
 Post subject: Брудна конкуренція з боку Укртелеком
PostPosted: 22 Aug 2018, 07:03 
Offline
серфер

Joined: 10 Aug 2018, 16:25
Posts: 3
Укртелеком достаточно стабильный провайдер. А учитывая еще, что он дешевле.... Думаю тут бессмысленно думать над выбором.

---------------------------------------------------------


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group